Golf Club Terschelling

 

 


Informatie over Golf Club Terschelling

Op het mooie eiland Terschelling hebben een paar enthousiaste en fanatieke golfers in 2010 een golfvereniging opgericht. Al vele jaren gingen zij naar de wal om daar op verschillende golfbanen te golfen. Vanuit hun kennissenkring kwam steeds vaker het verzoek om ook eens een keer mee te mogen golfen en omdat steeds meer mensen enthousiast werden ontstond het idee om een Golf Club op Terschelling op te richten.

 Vereniging

Begin 2010 was de oprichting een feit en nu, begin 2015, bestaat het ledental uit 220 leden van jong tot oud. De meeste leden zijn woonachtig op Terschelling, maar ook een aantal leden zijn afkomstig van de wal. Golf Club Terschelling is een actieve golfclub echter zonder baan. Achter de schermen wordt, in samenwerking met de gemeente Terschelling, provincie Frylân,  Staatsbosbeheer, Vos Ruinerwold en golfbaanarchitect Alan Rijks hard gewerkt om een golfbaan te realiseren op Terschelling.

 


  

Wedstrijden

Aan creativiteit binnen de vereniging geen gebrek. Zolang we nog geen eigen golfbaan hebben organiseert Golf Club Terschelling wedstrijden op het strand en in de duinrand. Eén keer per jaar gaan we voor Clubkampioenschappen naar de wal. In de winter mogen we van het terrein van Camping de Kooi gebruik maken welke voor zo’n 3 maanden wordt omgebouwd tot een officieel door de NGF ingemeten par 3 golfbaan. Hierdoor kunnen de beginnende leden ook op Terschelling oefenen voor hun golfbaanpermissie en handicap 54.0 en deze ook op het eiland halen. De baan is qualifying voor handicaps 54.0 tot 36.0                                             Voor de gevorderde spelers is dit de kans om heerlijk elke dag naar de golfbaan te kunnen en onderling wedstrijden te spelen.
Ontspannen

Na de wedstrijden is het heerlijk genieten, napraten en borrelen. Omdat we nog geen eigen golfbaan en clubhuis hebben maken we hier altijd wel wat gezelligs van in de omgeving waar we die dag gegolft hebben. Bij een golfwedstrijd op het strand bij Midsland aan Zee zitten we gezellig na bij strandtent De Branding, bij een golfwedstrijd op  het strand bij Oosterend blijven we gezellig hangen bij strandtent Heartbreak Hotel. Maar ook organiseert de club een jaarlijkse bbq-drive op de driving range of bij één van de strandtenten. Nieuw zijn de inloopwedstrijden van het Zomer Avond Golfen. Bij deze laagdrempelige wedstrijdjes zonder prijzen is iedereen van harte welkom. Leden, introducees, maar ook niet leden. Golfers of niet golfers, het maakt niet uit.


Driving Range

Inmiddels heeft de golfclub een oefengreen en afslagmatten aangelegd op het voetbalveld van West en is er een zeecontainer geplaatst voor de opslag van oefenmateriaal. Leden kunnen hier gratis gebruik van maken. Ook is er een vergunning afgegeven voor het plaatsen van vangnetten rondom het veld, wat ook gebruikt kan worden als driving range.


Strandgolfbanen

Op Terschelling maken we gebruik van 2 verschillende strandgolfbanen. Bij Midsland aan Zee hebben we een hele mooie 9 holes strandgolfbaan aangelegd. En zo heel af en toe mogen we gebruik maken van de duinen en het strand bij Oosterend waar we per gelegenheid een heel mooie en bijzondere golfbaan aanleggen.Camping de Kooi

In de wintermaanden stelt Camping de Kooi hun terrein beschikbaar voor de golfliefhebbers. Met veel passie wordt deze maanden de camping omgebouwd tot een officiel door de NGF ingemeten 9 holes par 3 golfbaan. Waar we tijdens de rustige wintermaanden vele uren met veel plezier aan het golfen zijn.